יול 242015
 

היי!
אז ככה, אימצנו גורה (מעורבת, נראית כמו שילוב של פודל וקוקר ספנייאל) ויש לי כמה שאלות לגבי ההתנהגות שלה-
1. לפני שלקחנו אותה היא ישבה בתוך קערת המים שלה, היה חם באותו זמן ככה שהנחנו שהיא עושה את זה כדי להתקרר, אבל כשהגענו הביתה היא עשתה את זה עוד פעמיים באותו יום ועוד פעמיים 3 יום אחרי זה. משהו שלא נראה הגיוני כי המזגן דולק כל הזמן והבית נעים ואפילו קר. יש מצב שזה בשביל תשומת לב? ובכל מקרה, איך אפשר לגרום לה להפסיק עם זה כי היא שופכת את המים החוצה כל הזמן, מה שמצריך ממני להחליף את העיתונים שאני שמה לה על המגש של הכלוב אילוף (של ה91 סמ – הוא גדול לעומתה אבל כיוון שהיא עדיין לא קיבלה את החיסון השני אנחנו נותנים לה להשתמש בכל שטח הכלוב ולא מקטינים אותו לגודל שלה בשביל לאלף לצרכים.) וחוץ מזה, בגלל שהיא נרטבת והמזגן פועל אני מפחדת שהיא תתקרר או תחטוף דלקת ריאות או לא יודעת מה.
2. קנינו לה פדים שמדביקים לרצפה וכתוב שיש להם ריח שמעודד את הגור לעשות עליו את הצרכים שלו. הדבקנו לה את הפד ליד הכניסה לכלוב, אבל היא לא מוכנה לעשות עליו את הצרכים שלה למעט פעמיים או 3 שהיא עשתה בהתחלה. היא מעדיפה לעשות על הרצפה בבית. וגם כשהיא מתחילה לעשות או עושה את הצרכים שלה אנחנו ישר מרימים אותה לשם אבל היא מסרבת להמשיך והולכת למקום אחר בבית כדי להמשיך. אפילו לקחנו את הנייר עם הפיפי שלה ונתנו לפד לספוג קצת את הריח אבל היא עדיין לא מוכנה לעשות. איך אפשר לגרום לה להשתמש בו ולא לעשות את הצרכים שלה איפה שהיא רוצה?
3. עברנו איתה לילה אחד ועכשיו את השני, והיא כל הזמן מייללת! עד שמישהו לא ניגש אליה או עד שהיא מתעייפת ונרדמת (משהו שקורה כחצי שעה אחרי שהיא מתחילה ) היא לא מפסיקה.ראיתי שצריך להתעלם ממנה ולתת לה איזה צ'ופר כשהיא ערה ולא מייללת איזה 5-10 דקות, אני עושה את זה אבל זה לא עובד! היא מעירה את כל הבית באמצע הלילה וזה קצת מעצבן,ובלי קשר ללילה היא עושה את זה גם במשך היום כשהיא סגורה בכלוב.(היא לא סגורה כל היום, אנחנו מוציאים אותה ומשחקים איתה די הרבה, אבל כשאנחנו רוצים קצת מנוחה או כשאנחנו צריכים לנקות את הצרכים שהיא עשתה ושהיא לא תפריע ותדרך עליהם או משהו כזה, אנחנו מכניסים אותה לשם ואז היא מתחילה לבכות. מההתחלה נתתי לה לכנס לבד לכלוב והאוכל והמים שלה נמצאים שם, ובלי קשר לזה שהיא הייתה בכלוב זהה (קצת יותר גדול מהכלוב שהיא הייתה בו בעמותה שאימצנו אותה ממנה, וגם שם היא הייתה לבד) נתתי לה צ'ופר כשהיא נכנסה לשם לבד וישבה או נשכבה. אבל זה נראה שהיא לא אוהבת את הכלוב בכלל, ושהיא רוצה מגע של חום ואהבה, אבל היא עדיין קטנה ויכולים לברוח לה צרכים, בלי קשר לזה שאנחנו רוצים שהכלוב יהפוך ל"חדר" שלה. לפי מה שקראתי לשים שעון מחוגים (או כל דבר מתקתק ) לידה אמור להרגיע אותה כי זה מזכיר לה את הלב של אמא שלה. זה לא ממש עוזר. ולגבי כרית חמה, אנחנו לא רוצים שהיא תתחמם יותר מידי ואז תלך להתקרר בקערת המים שלה. עוד רעיונות שיכולים לעזור?
4. לפי מה שראיתי באינטרנט, זה הגיל הכי מתאים לאילוף, אבל בגלל שהיא לא מוציאה כלכך הרבה אנרגיה בלי לצאת מהבית(למרות שאנחנו רצים איתה בבית ומשחקים איתה הרבה ) אז היא לא מרוכזת ממש. למרות זאת, הצלחתי ללמד אותה לשבת (ולא בהרבה זמן, זה לקח רק כמה דקות עד שהיא הבינה את העניין . אבל זאת הפקודה הכי קלה ללימוד ככה שאני לא כלכך בטוחה אם להמשיך ללמד אותה עוד דברים עכשיו או לחכות קצת למתי שאני אוכל להוציא אותה לטיולים ולהוציא לה אנרגיות. )
5. החתול בבית קיבל אותה יפה, (כמובן שלא הפגשנו בינהם ישר, אלא נתנו להם להפגש קודם דרך הריחות ) אבל הוא מרגיש קצת מאויים וכששניהם משוחררים היא רודפת אחריו בתור משחק, אבל הוא מפחד ובורח. מה שעשינו עד עכשיו זה להרים אותה כשהיא רודפת אחריו ולתת לה להתעסק במשהו אחר. זה מה שצריך לעשות כדי שהיא תפסיק לעשות את זה?

סליחה על המגילה ותודה מראש

הילה

  2 Responses to “גורה חדשה – הרבה שאלות”

  1. אנסה לענות לכל השאלות:
    1) נסו להחליף לקערה יותר קטנה שאליה לא תוכל להיכנס. אפשר גם להשתמש במתקן מים כמו שנותנים לאוגרים/ארנבות. בהמשך כשההרגל יחלוף תוכלו לחזור לקערה המקורית.

    2) דבר ראשון, לא ממליץ להרים אותה אם כבר החלה. לגבי הפדים – כנראה שיש לה העדפה למשטחים קשים ולא סופגים. מבחינתי הפדים הם רק לעזור לבעלים ולא לגור ולכן לא נראה לי קריטי במיוחד. מה שחשוב זה ההרגלה לעשות מחוץ לבית. אתם גם יכולים להשתמש בעיתונים (עם עליהם היא כן עושה) במקום הפדים.

    3) לגבי הלילה – על ממליץ להקל עליה אני ממליץ לעשות את המעבר בהדרגה. תתחילו בזה שהתא שלה יהיה קרוב אליכם וכך תרגיש את נוכוחתכם ותהיה רגועה ואחרי שתתרגל שבלילה היא בתא ורגועה תתחילו בהדרגה להרחיק אותו מכם.

    4) לא ציינת את גילה אבל לפי התיאור שלך – אין בעיה ללמד אותה עוד דברים. מה שחשוב יותר זה הרגלים נכונים (חינוך) ולוא דווקא "פקודות". כמו כן, ממליץ לכם להתחיל להוציא אותה. קיראו את המאמר – " האם לחשוף גור שאינו מחוסן".

    5) לגבי החתול: נסו להפגיש ביניהם בצורה יזומה וליצור לו קישור חיובי אליה (למשל על ידי מתן מזון שהוא אוהב). מעבר לזה בדרך כלל עדיף לא להתערב, באם החתול לא מעונין במשחק הוא יראה לה זאת והיא תפסיק לנסות. ייתכן שבהמשך הוא יתרגל אליה ויווצר בינהם איזה קשר.

    תהנו, ובהצלחה,

    אלון

  2. הייתי בטוחה שכתבתי את הגיל..היא בת חודשיים (היא נולדה באמצע מאי )
    תודה על המענה המהיר!

 Leave a Reply

(נדרש)

(נדרש)