אוק 072014
 

היי אלון, אימצנו גורה בת חודש וחצי לפני שבועיים.
יש מס בעיות:
1. היא נושכת רגליים וידיים כל הזמן(ממש כאילו היא לא יודעת ללקק). השאלה היא אם יש דרך ללמד אותה כשמושיטים אליה יד לפה או לאזור הפנים היא צריכה ללקק ולא לנשוך? יש ילדים מסביב ואני לא יכולה לתת לה להתקרב אליהם בגלל זה.
2. בזמן האחרון היא ממש נוהמת ומנסה לנגוס לנו את היד כשמורידים את הרגליים שלה מעלה הספה, או כשמנסים לשחרר את המכנסיים מתוך הפה שלה.
זה לגיטימי?
אני מניחה שהיא משתוללת ככה כי היא רוצה לשחק וכי המכנסיים מתנופפים לה מול הפנים.. אבל עניין הנהמות והנשיכות הופך למטריד.
3. כשמנסים להוציא לה משהו שהיא לועסת מהפה כמו למשל עצם היא נוהמת.
בהתחלה ניסינו פשוט להחזיק אותה למטה עד שתפסיק להשתולל ולנשוך לנו את הרגליים, זה נראה כאילו זה לא עובד ואפילו מחמיר והיא מתחילה להיות חזקה יותר ככל שהיא גדלה כך שאני מניחה שצריך פתרון אחר..
יכול להיות שהיא גם ממש צריכה לפרוק אנרגיות אבל עדיין אי אפשר הוציא אותה החוצה
אשמח לעזרתך

יעל

  One Response to “נשכנות ונהמות של גורה”

  1. יעל,
    תשובותי:
    1. אפשר ללמד אותה ללקק על ידי זה שנאכיל אותו מהיד. אפשרות אחת היא למרוח משהו טעים (טחינה גולמית/חמאת בוטנים) על האצבעות והגור ילקק כי זה הכי יעיל לו. אפשרות נוספת היא להאכיל אותה (את האוכל הרגיל שלה) מהיד. נשים את האוכל על היד ובמידה והיא מנסה לנשוך – נסגור את כף היד. ניתן לה לאכול רק אם היא מלקקת את האוכל מהיד. בנוסף תנסי לישם את העצות במאמר "חינוך גור לא לנשוך".

    2. ממליץ ללמד כלב לא לעשות משהו שאנו לא מרשים לו על ידי כך שנציע לו משהו אחר יותר שווה (מבחינתו). בדוגמא שלך – במידה והוא עולה על הספה, נקרא לו למקום אחר ונחזק אותו על הבחרה על ידי משחק או חטיף. עימות עם גורים (וכלבים בוגרים) יכול להוביל להתנהגות תוקפנית וגם לא מלמד אותו התנהגות חלופית אלא רק מה אסור לא.

    3. אותה תשובה כמו ב 2. במקום להתעמת איתה תציעו לה משהו אחר (החלפות) שהיא תעדיף.

    לגבי פריקת אנרגיה – זה תנאי הכרחי להתנהגות יותר רגועה של גור. היציאה החוצה חשובה מאוד בגיל הזה – ראו מאמר "האם לחשוף גור שאינו מחוסן".

    תהנו מהגורה,

    אלון

 Leave a Reply

(נדרש)

(נדרש)