כלוב אילוף, ניקיון ונשיכות

שלום רב.
ברשותי גורת גולדן רטריבר כבת חודשיים.
מספר עובדות ואחכ לשאלות.
הגורה ברשותי כשבועיים ולמן היום הראשון ישנה בכלוב אילוף ( הכלוב גדול בערך 80 על 120) גם אוכל ומשחקת בו.
התחלנו מייד להוריד את הגורה למטה ולמעשה וויתרנו על לימוד באמצעות עיתון.
לשאלות..
1. ביומיים האחרונים הגורה החלה באופן מפתיע לתת שתן בתוך הכלוב, החלפתי שמיכה. ניקיתי עם מים וחומץ אבל זה קרה 3 ימים ברציפות נכון להיום. רעיון לסיבה?
יש לציין שאנחנו מורידים אותה המון.
2. האם אנחנו עושים טעות שהגורה נמצאת רוב היום בכלוב? ( סדר יומה בגדול: מורידים אותה בבוקר נאמר ב5 ל10 דקות, נשארת משוחררת בבית , אוכלת ב6 בכלוב, יורדת שוב לקראת 7 מוחזרת לכלוב עד 10 לערך ובגדול משך כל היום יורדת לסיבובים קצרים מאד בחנייה ( הומלץ שעדיין לא להוריד אותה עי הוטרינר, גם חטפה איזה זיהום שגרם לה לשלשל שבוע..) עולה הבייתה חופשייה לחצי שעה בערך ואז שוב לכלוב לשעתיים וחוזר חלילה..
המטרה של כל הדבר הזה הוא חינוך לצרכים .
כרגע עדיין יש לפחות פיספוס אחד ביום שהיא בורחת מזווית העין ומשתינה באיזה מקום, מצד שני עושה המון למטה ומקבלת חיזוקים ( ליטוף ומזון).
2. כמה זמן החינוך לנקיון אמור לקחת והאם זו הדרך..?
3. הגורה נושכת אותנו בלי סוף, תוך כדי ריצות מטורפות קפיצות וגרגור ואפילו חשיפת שיניים….
ניסינו הכל: להגיד לא, להגיד לא תוך כדי משיכה ברצועה, להגיד לא ולעשות לה ״ברוגז״, להתיז מים עם שפריצר, לתת משחק ( יש לה המון) וחיזוק חיובי על שימוש בו..
היא עדיין מעדיפה אותנו, הדבר נורא קשה עם הילדים..,וגם כ ו א ב .! מה עושים?

נורא חשוב לנו שהדברים יסתדרו.. לא רוצים שהילדים יתאכזבו אחרי שכל כך רצו גורה…
אודה מאוד על תשובה מהירה
תודה מראש,

לירן

1 מחשבה על “כלוב אילוף, ניקיון ונשיכות”

  1. אלון גלעד

    לירן,
    דבר ראשון – איזה כיף לכם.
    הערותי:
    1) הרגלה מגיל צעיר לתא זה דבר טוב אבל חשוב שזה נעשה בצורה נכונה. המדד הוא שהגורה נכנסת לתא ברצון ולא מבקשת לצאת ממנו כל הזמן.
    2) בגיל חודשיים יכולת ההתאפקות של הגורה מוגבלת וצריך להתחשב בזה. בגיל כזה אני מעדיף להשאיר את התא פתוח ולתחם שטח יותר גדול מסביבו (אפשר להשתמש בגדר גורים)
    3) במידה והיא עושה המון פיפי – קודם לשלול בעיה בריאותית. הדבר הנפוץ הוא דלקת בדרכי השתן (דיאגנוזה ע"י בדיקת שתן, תוצאה במקום)
    4) רצוי שהגורה תהיה יותר מחוץ לתא אבל כשהיא לא בתא היא באחד מהמצבים הבאים – או בדיוק עשתה צרכים בחוץ או תחת השגחה שלנו. זיכרו שהמטרה הסופית היא שהיא תבחר בעצמה לא לעשות בבית למרות שיש לה אפשרות ולא רק לא לעשות בתא.
    5) חשוב שהיא תוציא מספיק אנרגיה פיזית (טיולים, ריצה) ומנטלית (משחק איתנו, תירגול "פקודות)
    6) לגבי הנשיכות – הוצאת אנרגיה תעזור וגם חייבים לספק לה אביזרים "לגיטימיים" לנשיכות.

    לדעתי שווה לכם להזמין איש מקצוע שיגיע אליכם וידריך את כולכם בכל הבעיות שבהם אתם ניתקלים וגם יסדר לכם את הבלאגן בראש מרוב עצות וקריאת טיפים. אשמח להמליץ לך על מאלפ/ת באזור מגורכם.
    בהצלחה,
    אלון

השאר תגובה

Scroll to Top